Tuesday, October 19, 2010

Kes Bunuh Berprofil Tinggi Ditemui Berdekatan Bukit Broga

Semenjak akhir² ni banyak kes pembunuhan berprofil tinggi yang kita dengar...terbaru adalah penemuan rangka manusia di sebuah kebun ladang kelapa sawit berdekatan dengan Bukit Broga...kemungkinan suspek yang ditahan menjangka kan mangsa yang dibunuh sukar untuk ditemui kerana lokasi yang berjauhan serta rupabentuk mukabumi yang sukar untuk dicari...disini disertakan berita penuh dari myMetro...

KAJANG: Polis menemui rangka manusia tertanam di sebuah kebun kelapa sawit dekat Bukit Broga, Semenyih malam tadi.

Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Shakarudin Che Mood berkata, penemuan itu adalah ekoran pengakuan seorang suspek kes pembunuhan yang kemudian menunjukkan kepada polis tempat dia menanam mayat mangsa.


"Suspek yang berumur sekitar 30-an itu membawa polis ke satu lokasi berdekatan dengan kawasan perkuburan Cina dan selepas digali satu rangka manusia yang masih ada sedikit cebisan tisu ditemui.... namun belum dapat dipastikan sudah berapa lama mangsa mati," katanya kepada pemberita di pejabatnya di sini.


Shakarudin berkata, suspek turut menunjukkan lokasi sebuah kereta yang hangus dibakar, yang dipercayai milik mangsa kira-kira 3 kilometer dari tempat mayat mangsa ditemui.

Beliau berkata, polis tidak menolak kemungkinan rangka manusia itu milik individu berprofil tinggi namun beliau enggan mengulas lanjut dan katanya ia sedang disiasat.


"Kita tidak tolak kemungkinan ia kes berprofil tinggi tetapi kita kata kemungkinan.. tunggu sahaja keputusan bedah siasat dan ujian asid deoksiribonukleik (DNA) nanti baru kita tahu identiti sebenar," katanya kepada pemberita ketika ditemui di pejabatnya di sini hari ini.

Beliau berkata, suspek lelaki itu ditahan baru-baru ini oleh pihak polis di tempat lain dan hasil pemeriksaan mendapati dia merupakan penjenayah dikehendaki di daerah Kajang dan kemudian diserahkan kepada IPD Kajang untuk siasatan.


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...