Tuesday, July 6, 2010

Fatwa Berkenaan Kursus ESQ Leadership Training

Kandungan Akta Pentadbiran
Undang-Undang Islam



Salam petang buat para blogger semua...lama dah aku menyepi untuk menulis blog sekarang ni...petang ni aku nak kongsi kan satu fatwa yang dikeluarkan oleh mufti wilayah persekutuan berkenaan tentang kursus ESQ Leadership Training...

Mungkin dari kalangan korang kat luar sane dah pernah pergi atau baru pertama kali mendengar nya...aku dapat berita ni pun dari facebook kawan aku yang menyatakan kursus ESQ Leadership Training ni menyeleweng dan merosakkan akidah dan syariah umat islam...

Kursus ESQ Leadership Training ni sebenarnya dah lama jugak berlegar di Malaysia...aku ada lah salah seorang yang terjebak mengikuti kursus ni pada tahun 2009...bila keluar fatwa macam ni rasa tertipu oleh trainer ESQ Leadership Training ni...dan membuatkan rosak akidah islam yang menyertainya, termasuk lah aku sendiri...nak baca secara detail pasal fatwa ni boleh klik kat SINI...kena berhati² selepas ni pasal kursus yang dianjurkan...


3 comments:

Izan Ishak said...

salam...dah keluar fatwa rupanya. pernah dengar dan tau ramai kawan2 yg penah pegi~

ron said...

salam kembali..elok lah pihak yang bertanggungjawab dah kuar kan fatwa..kalo tak makin ramai lak yang rosak akidah nya...

RAIA said...

salam saudara seislamku,
saya baru sahaja menyertai kursus ini jumaat sehingga ahad yang lepas ketika isu ini sedang hangat diperdebatkan.

Alhamdulillah. Allah telah memberi peluang kepada saya untuk menilainya sendiri dan syukur sesungguhnya tiada apa2 pun yang menyeleweng dari Aqidah Islam.

Mereka hanya mengulang dengar semua perkara yang kita sudah tahu dengan pemahaman yang lebih mendalam dan cuba meruntuh ego kita membuang belenggu yang menggagalkan kita dari dapat merasa dekat kepada Allah dan Para Rasul.

Mari kita sama-sama berdoa semoga kita terus diberi hidayah Allah dan sentiasa dilindungi di bawah RahmatNya. Semoga rasa cinta kita kepadaNya memandu kita ke jalan yang benar. Amin.

Maafkan saya andai tulisan ini tidak meyenangkan.
Allah telah menciptakan sukma kebatilan dan ketakwaan. Beruntung bagi yang mensucikannya dan rugilah bagi yang mengotorinya. SUBHANALLAH.

Wassalam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...