Saturday, November 6, 2010

Idea Kreatif | Isu Pemanasan Global

Idea kreatif ini telah di usahakan oleh Tabung Alam Sedunia (World Wide Fun for Nature - WWF) sekitar tangga Gendarmenmarkt di Berlin, Germany pada 2 September 2009...tujuannya adalah sebagai simbol tentang isu pemanasan global yang sedang melanda dunia sekarang ini...tempoh masa yang diambil sekitar 30 minit sehingga semuanya cair...

Walaupun dah setahun idea kreatif ni diusahakan, aku amat berminat untuk berkongsi gambar² yang boleh dikategorikan amat kreatif...mungkin lepas ni ade pulak usaha badan bukan kerajaan di Malaysia nak buat idea macam ni pulak, tapi sememangnya tak sampai tempoh 30 minit rasanya...suhu di Malaysia sekarang ni pun terlampau panas dah aku rasa...macam ni wakron rasa nak kena pindah negara 4 musim lah pulak...






5 comments:

Ashiya Mizuki said...

kesan global warming..
- tajuk asiment yang kena buat tentang carbon trading untuk kawal global warming-

hihi..menarik gambr2 tu..

ahmad jo said...

well done~

ron said...

ashiya mizuki ~ boleh lah masuk kan pic² tu dlm assignment nanti...

ahmad jo ~ terbaik...:)

pena said...

menarik.. mmg kreatif!

kimchisu said...

sgt creative n xtahu nape rs sedey bc entry ni..hak3..cit
lalallala

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...