Monday, August 9, 2010

Dapat Surat Amaran Dari Majikan Nuffnang


Kejutan untuk aku hari ni...bukak² email je dapat amaran dari pihak Nuffnang...huhuhu
Ade sape² blogger lain kat luar sane tak yang pernah mengalami situasi keadaan macam aku sekarang ni...kalo ade pendapat atau nasihat pe yang perlu dibuat kalo dah jadi macam ni...pening², missed dah untuk duit raya tahun ni...huhuhu


32 comments:

saya_arief said...

amaran betul ni..
hentikan click fraud..
:D

Kie-yu said...

ouh~
mungkin awak ade klik iklan kt blog sendiri banyak kalu kot?

Sir Marcello said...

pernah main klik2 sendiri ke? atau pun pakai line internet sama...tapi suh adik2 or kawan2 klik kan?

- zuriey - said...

melayang duit raya dia

Kancilbiru said...

woh....berat nih..dah dapat amaran ni..

Ronald Mohoni said...

Setiap kali log in ke account Nuffnang, sila clear recent history komputer anda, sebelum dan selepas log in. supaya jika terklik, ianya tidak dapat dikesan oleh nuffnang. tapi kalau boleh janganlah klik sendiri.

mak_ngoh_selamoh said...

memang ada nuff pesan jgn pandai2 klik iklan sendiri. sistem nuff boleh detect kalau tuan punya blog tu klik sendiri...tengok IP or akaun. tapi mcm ada dorang kata...tuan blog boleh klik sekali sekala kalau memang berniat nak tahu sgt pasal iklan yang ada tu. tapi jgnlah terlalu acap sangat klik...

ron said...

tq² atas respons korang semua...nak kate klik iklan sendiri tu ade lah sekali sekala buat...lepas ni rasa takut lak nak klik lagi...mane tau terus di banned dari nuffnang...

Ann said...

huhu seramnyer...

DaHLia said...

erkkk menakutkan..
sampai massive tu..
ni yang buat rasa lepas cukup amount, terus cash out ..
anyway, maybe sbb u click on same ads in differ blog, sbb tu memang jadi massive tu...then dengan IP yang sama..pada waktu yang sama pulak..
just send reply to NUff untuk perbetulkan keadaan, still boleh kawtim tu..sebab takkan semua fraud kan?anyway, banyak ke?

ain shalalala said...

perghhh..scArry..

maverick said...

uiks...main anta surat pulak...xpe...bole start balik...ko punye blog pon dah ramai follower...

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

owh macam tuh ker... hurm

Syima Emi said...

mungkin leh bg penjelasan kat dorang...

Sharinginfoz said...

thanks for sharing

Sogo KL Follows Sharinginfoz

LUCKY_STRIKE_14 said...

Oh..rupa2nya Nuffnang akan check mia...thanks for sharing ya...akan jaga2 dah...

J.M.R said...

tny technical service diorang..leh appeal lg tu..:-)

ron said...

nak kate banyak cek tu...ade lah sikit² duit raya untuk anak buah...pagi ni baru hantar tiket kat admin nuffnang...

Tn.Punya said...

salam kunjungan buat sahabat aku.. kesian aku tengok kawan aku habis duit raya dia.. tak pe rone sabar rezeki mungkin ada tempat lain kot. ingat kepada yang suka klik sendiri berulang kali iklan tu.. awas anda mungkin akan dianggap buat penupuan oleh pihak majikan kita nuffnang.

sesekali klik untuk tahu info takpe.. tapi kalau dalam masa 1 jam klik 50 kali tu dah lain macam tu.. hehehe.. aku berpengalaman d band oleh Youthsays sebanyak 3 kali bila dah sampai RM150 gara2 buat penipuan klik @ klik sendir.. huhu.. berblog secara jujur bro..

suffer8zine said...

p/s dah pnah dapat email ni, tgk2 earning terkumpul rm1XX lesap, luluh hati nk kuarkan cek ke 4, bnyk moral dalam ni,

ron said...

memang rasa kecewa sgt²...baru nak cash kan cek nuffnang yang kedua raya ni...200++ burn gitu je...huhuhu

Sya Isya said...

uish! melayang duit raya. harap semangat berblog tak melayang, ya, Ron. Dahsyat juga hukuman Nuffnang ni ek.

ron said...

tengah mencari semangat yang hilang ni semula...huhuhu

SyUhAdA said...

wah..
mnakutkan..
tetiba rsa cam nk cash out je wlaupun ckup2 mkn jer~

sabree said...

betul ke ada buat klik klik sendiri ni,

nur said...

sedihnya ...

qellissa said...

alahai, abis duit raya...adesss...

nizam omar said...

singgah kejap...hati2 semasa berjalan.ok...jangan join geng klik2..

Lizzie Yasmin said...

owh, dia dah keluar surat amaran ke?? Berat nie... huhuhu... better hati2 past nie

Davnes said...

apapun sama2 kita learn from mistake....:)

ChAzStYlo said...

aku br je try wat blog and reg with nuffnang..hope leh bg tips untuk lebih ramai org click blog aku tu and click iklan dari nuff tu..bg support ye plz..hehehe
http://chazstylo.blogspot.com/

zikron said...

nuffnang tak pernah lagi hntar amaran mcm tu tapi google adsense dh kena,bukan bg amaran je,terus banned..hahaha..melepas nk dapat income adsense..xde rezeki..lepas ni beringat lah..jgn klik dr blog sendiri..kalau nk klik sgt,klik iklan dr blog org lain..kalau kita rajin klik dr iklan blog org lain,org lain pn akan rajin klik iklan pada blog kita..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...