Wednesday, August 18, 2010

Jadikan Blog Anda Mesra SEO (Langkah Kedua) - SEO Meta Tags| Google Site Verification

Lama dah aku tak tulis entri pasal tutorial...untuk entri hari ni Jadikan Blog Anda Mesra SEO (Langkah Kedua) - SEO Meta Tags| Google Site Verification adalah sambungan daripada entri Jadikan Blog Anda Mesra SEO (Langkah Pertama) - SEO Meta Tags| Google Site Verification ...sape² yang nak follow entri hari ni mesti wajib ikut entri sebelum ni untuk buat langkah pertama dulu di sini

1. Login dulu ke Google Webmaster Tools

2. Pilih radio button Add a meta tag to your site's home page








3. Copy code Meta Tag seperti gambar di bawah







4. Login ke Blogger.com --> Pilih Design --> Edit Html














5. Tekan button keyboard Ctrl + F dan taipkan <> pada ruangan Find di status bar



6. Result Find <> dapat di lihat pada gambar di bawah














7. Paste kan code Meta Tag yang telah di copy dan letak kan di bawah <>











8. Klik button Save Template


2 comments:

Tn.Punya said...

nice info rone.. bagus2 ...

ron said...

mane yang tau aku share kat sini mid...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...