Saturday, July 17, 2010

Pendapatan Pertama Dari Nuffnang

Cek Dari Nuffnang

Salam pagi geng² blogger semua yang singgah ke Papan Kekunci Ku...lama dah rupenya aku berehat menulis entri baru...sebab nya sekarang ni aku tengah run satu projek bisnes dengan my lovely wife...so, sebab baru nak mulakan langkah pertama ni...kesibukan nya memang aku tak berapa sempat nak menjengah Papan Kekunci Ku tersayang ni...

Entri pagi ni aku nak cerita kan sikit cek dari pihak Nuffnang yang sampai pada 2 minggu lepas...sebelum tu aku nak ucapkan jutaan terima kasih dulu kepada mentor aku bro Amid yang sudi memberi tunjuk ajar untuk memulakan langkah pertama dalam dunia blogger ni...selain tu, aku jugak nak ucap kan jutaan terima kasih jugak untuk rakan² blogger yang sudi singgah klik iklan di Papan Kekunci Ku...

Tak lupe jugak kepada majikan aku sendiri iaitu Nuffnang yang sudi memberikan cek sebanyak RM128.50...pendapatan pertama ni adalah dalam tempoh sebulan aku berblog dan untuk bulan ni usia blog aku mungkin baru masuk 4 bulan...dengan ade nya pendapatan ni, mungkin aku boleh merancang kewangan dengan lebih baik setiap bulan...sebab sekarang ni dengan berbagai² kenaikan yang korang sendiri kat luar sane jugak tau...blog kite sendiri pun boleh jugak di jadikan satu sumber pendapatan...


24 comments:

AiDa AzRyN said...

wah dapat wit.. belanja aida! :D

ron said...

dapat belanja trafik je pagi ni...hehehe

Umie Nadhirah said...

bestnye ^^,

ardinihumaira said...

tahniah! ;) seronok, kan.. rasa blog ini begitu berharga. aww

ASSOYFINGER67 said...

salam..didoakan agar bisnes anda berjaya,meningkat dan Allah memberi rezki yang berlipat ganda....aminnn!

ron said...

tq² blogger...tanpa korang semua, sape lah Papan Kekunci Ku...:)

Suzanne said...

congrats! :)

Admin said...

Congratulations on your first Nuffnang cheque! Keep up the blogging.

Mijie said...

wah bnyk dpt duit..dlm masa sebulan dpt banyak 2..beznye..;)

notice said...

wah...congratz2....nk jd mcm 2 jgk..ble la blh dpt...

Bo the Nerd said...

Congrats bro! Buat lagi dan lagi! Woohoo!

peaNut said...

tahniah2!!!peanut tumpang gembira gak..huhu


pemalas punya pompuan...huhuhuhu

ZihNuN FaTiN said...

waa seronoknya dh dpt income..sy dh berbln2 xprnh lg dpt cek..huhu

Tn.Punya said...

wah.. member baik aku akhirnya berjaya jana pendapatan secara online ni.. cayalah rone..

wah ada setup buz baru ye.. ko bukak kedai ke rone.

ron said...

bisnes kecil² an je bro..in future mungkin setup kedai kalo ade modal...sekarang ni kayuh pelan² dulu...hehehe

~cikgu murni ~ said...

wahhh...ckgu x mrasa lg angpaow dr nuff..tahniah2

abad said...

tahniah..teruskan perjuangan blogger!!!!

REMEDY said...

tahniah Ron..nanti bulan depan boleh up lagi gaji dari nuff tu...majikan ko tu memang pemurah

Adisaufi said...

tahniah....

Anne said...

bestnye!!

syok2u said...

bestnya..saya ni bla la nk merasa cek ptama.br start blog 2mgu..income kosong lg.huhu

Nani Aling said...

boleh tahan la u...
amacam boleh laju dapat macam tu?

hasrul hassan said...

Hmm nak tgk lagi bukti?
leh tgk kat blog bangku kosong lak.

http://hasrulhassan.blogspot.com

khalifah said...

wah bestnyer,,,share tip sket!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...