Thursday, September 30, 2010

Apabila Yahudi Redha Dengan Islam

Keakraban Yahudi Danah Zohar dan
Ary Ginanjar Agustian (Pengasas ESQ)



Salam semua, hari ni aku nak berkongsi sedikit info yang aku dapat dari email mengenai isu kursus ESQ Leadership Training yang di asaskan oleh Ary Ginanjar Agustia...sesiapa yang belum tahu mengenai nya boleh lah baca entri sebelum nya di sini...

Selepas aku baca isi kandungan yang ditulis dalam artikel yang di email kan...mungkin aku dan umat islam yang ada diluar sana tanpa menyedari bahawa wujud nya gerakan Yahudi untuk menyesat kan akidah umat islam khusus nya...

Maka dengan itu tidak hairan lah jika Danah Zohar seorang wanita keturunan Yahudi kelahiran Amerika sanggup memberikan kata pujian yang tinggi terhadap islam yang dibawa oleh pengasas ESQ ini...untuk baca artikel ini lebih lanjut boleh lah Download dan pertimbangkan mana yang betul dan mana yang salah...

Danah Zohar (Pengarang buku SQ seorang Yahudi)


3 comments:

Tn.Punya said...

orang islam masih tak sadar wak rone.. semua dikaburi dengan wang ..n kemewahan.. so dari dulu lagi orang yahudi takkan reda dengan islam .. itu pon org islam tak faham lagi.. cakap banyak nanti ke tangkap.. so baik diam jelah wak..

: : - LoLLy - : : said...

halloha ~ night visit here :)

pohon subur said...

Mari kita perhatikan kisah Nabi Sulaimaan ‘alaihis-salaam dengan burung Hud-hud sebagaimana yang difirmankan Allah ta’ala :

“Maka tidak lama kemudian (datanglah hud-hud), lalu ia berkata: “Aku telah mengetahui sesuatu yang kamu belum mengetahuinya; dan kubawa kepadamu dari negeri Saba suatu berita penting yang diyakini. Sesungguhnya aku menjumpai seorang wanita yang memerintah mereka, dan dia dianugerahi segala sesuatu serta mempunyai singgasana yang besar. Aku mendapati dia dan kaumnya menyembah matahari, selain Allah; dan setan telah menjadikan mereka memandang indah perbuatan-perbuatan mereka lalu menghalangi mereka dari jalan (Allah), sehingga mereka tidak dapat petunjuk, agar mereka tidak menyembah Allah Yang mengeluarkan apa yang terpendam di langit dan di bumi dan Yang mengetahui apa yang kamu sembunyikan dan apa yang kamu nyatakan. Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) kecuali Dia, Tuhan Yang mempunyai ‘Arsy (singgasana) yang besar”. Berkata Sulaiman: “Akan kami lihat, apa kamu benar, ataukah kamu termasuk orang-orang yang berdusta” [QS. An-Naml : 22-27].

Saat Nabi Sulaimaan ‘alaihis-salaam menerima khabar burung Hud-hud perihal Ratu Balqis dan kerajaannya, beliau tidak langsung menerima atau menolaknya. Namun beliau menjalankan apa yang diatur syari’at dengan melakukan check dan re-check atau tatsabbut (meneliti) terhadap khabar tersebut.
Baca lanjut http://salafiyunpad.wordpress.com/2010/03/05/check-dan-re-check-terhadap-setiap-khabar-yang-datang/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...