Sunday, November 7, 2010

Lima Kandungan Blog Yang Tidak Mendapat Kempen Buffered Earnings(BE) Dari Nuffnang

Mungkin ramai blogger yang mendaftar di bawah Nuffnang dah tau pasal kepentingan dan kelebihan yang ade pada kempen Buffered Earnings(BE) ni...untuk berkongsi sedikit maklumat dan info yang aku dapat, antara 4 kandungan blog yang boleh menjejaskan kempen Buffered Earnings(BE) yang hadir boleh dijadikan panduan berguna kepada blogger²...

1. Kalo nak cari aktres Maria Ozawa macam gambar di bawah, bukan tempat nya di sini...sebab nya ni bukan blog PORNOGRAFI ok! Kandungan pertama ni memang salah dan blog yang mempunyai kandungan pornografi tidak akan di layan untuk mendapat kempen Buffered Earnings(BE) daripada Nuffnang



















2. Kandungan kedua yang tidak mendapat kempen Buffered Earnings(BE) adalah yang berkaitan dengan POLITIK semasa di dalam negara Malaysia...kat sini pun takde isu politik atau keputusan pilihan raya Dun Galas dan Dun Batu Sapi...aku pun jarang² masuk dalam kepala bab² politik ni, sebab aku tengah tunggu sape² nak calon kan aku jadi YB :)















3. Dua Wak Kang bawah ni adalah berketurunan jawa...kalo ikut kan sejarah memang orang jawa ni hebat...bahasa programming javascript tu adalah ciptaan orang jawa tau...mesti korang tak percaya kan...JAVA = JAWA ni bukti nya aku dah tunjuk kan :) maksudnya kat sini bukan aku nak ceritakan pasal hebatnya jawa, tapi pasal isu PERKAUMAN yang tidak akan mendapat kempen Buffered Earnings(BE) jugak...















4. YOUTUBE adalah salah satu sumber yang boleh mendapatkan Unique Visitor(UV) yang banyak dalam sesebuah blog...memang tak dapat dinafikan kekuatan YouTube dalam menjana trafik, memang kalo menjadi setiap detik trafik akan masuk...tapi yang ini pun tidak akan di layan jugak untuk dapat Buffered Earnings(BE)













5. Kandungan terakhir yang tidak akan mendapat kempen Buffered Earnings(BE) adalah blog yang mengandungi unsur² CETAK ROMPAK samada dalam format MP3, MPEG, FLV dan sebagainya...blog sebegini pun ramai Unique Visitor(UV) yang akan datang untuk download



















Kredit Info : MyviTRD


18 comments:

Ninja Biker said...

oww..ilmu baru ni..tq

Tn.Punya said...

terbaik info ni rone.. aku suka ada orang tolong sebar2kan.. bagus2 rone.. ada info baru dari nuffnang aku kongsi lagi

Nur Misnan said...

salam

oh ya ker? baru tau.. thanks for sharing here..

blh kongsi perkara ini dgn blogger lain..

izinkan aku share this n3.. setuju!!
baru aku post.. =)

dedekconference said...

UISH!!! baru aku taula...nasib baik semua unsur2 negative seperti berikut xder lam blog aku...neway~ your info really GOOD...thumb UP!!!

ron said...

ninja ~ tq 4 visit n comment

tn punya ~ tq jgk mid, sama² kite sebar kan...mane tau nuffnang bg lg byk BE kat blog papankekunciku...:)

nur misnan ~ orait deal, nanti backlink ke sini pulak ye...

dedekconference ~ thanks bro

saya_arief said...

nice info.
:D

Ashiya Mizuki said...

tengs tuk info ni.. menunggu jugak kedtgn BE kt duniaashiya..huhu

iddinm said...

Kalau nak BE..elakkanlah perkara2 yang disebutkan di atas

The Godfather said...

nk tanya skit mane dpt info ni?

Sabri said...

bru tau..huhu

p@kcikLie said...

igin dikongsi dlm entri sy dgn link anda sbg ref...tq.

Aefa Aerisya said...

owh.. youtube xleh ek? hihi. xmo la letak lagi.. thank ye.. :)

(One) SiTi* said...

menarik n3 nie, saya baru tahu pasal BE nie, tak aktif sgt ng Nuffnang,
tapi,
kalau dapat duit dari nuffnang besty gak yea?
dah berapa banyak dapat dr nuffnang?

Myra Jay said...

Tip yg sgt berguna espcially blogger baru cam Myra nie.. TQ ya..

budakkecik said...

thanks atas info tuh...tak tau pun slama nih...good work!

http://mohdridzwan.com/

azieda razak said...

fuh...
selamat... nasib baik sume senarai ni tak de dalam blog ku...

sop said...

mana dapat sumber bro?
- mmg betul tu, jika blog berkaitan yg haram2 tu mmg susah..
- blog copy paste juga susah dapat..
- blog traffic yg terlalu tinggi juga jarang dpt.. sbb rugi lah cepat abis limit :)

ron said...

sumber ni dpt dari rakan blogger kite jgk...blh rujuk credit info kat atas...sama² share info...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...